Myyjästä ja välittäjästä riippumattomalla hinta- ja kuntoraportilla varmistut kohteen hinta-laatu suhteesta ja saat arvion mitä asunnosta kannattaa maksaa. Suomen Asuntokaupan Asiantuntijoilla on yli 2000 kaupan ja 35 vuoden kokemus Päijät-Hämeen alueen asuntokaupoista.

Hinta- ja kuntoraporttiin sisältyy selostus asunnon arvoon vaikuttavista asioista kuten esimerkiksi sen välittömistä ja ennakoitavista korjaustarpeista rakennustekniset ominaisuudet huomioituna. Pystyt arvioimaan myyjän tai välittäjän asettamaa hintapyyntöä kun sinulla on Asiantuntijan näkemys asunnosta. Mikäli päätät ostaa kiinteistön raporttimme perusteella, suosittelemme aina kuitenkin erikseen kuntotarkastuksen teettämistä. Huoneistoon et tarvitse erillistä kuntotarkastusta.

Hinta-ja kuntoraportin idea on ennen tarjousta saattaa asunnon realistinen hinta näkyville. Asunnonmyyjä usein asettaa pyydettävän hinnan välittäjälle ja se ei välttämättä ole realistinen. Myyjä haluaa mahdollisimman hyvän hinnan tai usein saman hinnan kuin viereisestä taloyhtiöstä vaikka taloyhtiöt olisivat varsin eritavoin peruskorjattuja.

Välittäjän tehtäväksi jää usein perustella ostajalle pyydetty hinta tai myyjän tekemä vastatarjous.

Raporttimme sisältö painottuu aina asiakkaan tarpeisiin. Tällä varmistamme, että asiakas saa varmuuden hänelle merkityksellisistä asioista. Käymme myös kaikki asunnon arvoon ja kuntoon vaikuttavat seikat läpi, jotta pystymme perustelemaan sinulle, mitä asunnosta kannattaa enintään todella maksaa. Arviomme voi poiketa merkittävästikin hintapyynnöstä.

Pelkästään asuntojen neliöhintojen tai alueen vastaavien asuntojen keskimääräisten kauppahintojen vertailu ei ole koskaan kestävä tapa arvioida juuri sinun tavoittelemaa asuntoa! Jokainen asunto on yksilö.

Raporttia laadittaessa käytämme vahvasti hyödyksi vahvaa ja pitkäaikaista paikallistuntemusta asuntojen hinnoista.

Kaikkiin hinta- ja kuntoraportteihin sisältyy Asiantuntijan katselmus kohteessa 50 kilometrin säteellä Lahden keskustasta.

Raporttia laatiessamme kiinnitämme asiakkaan pyynnöstä erityisesti huomioita asiakkaan valitsemiin osa-alueisiin, joita esimerkiksi voivat olla:

 1. Taloyhtiön talous ja yhtiöjärjestys
 2. Taloyhtiön tai kiinteistön rakennustekniikka
 3. Taloyhtiön tai kiinteistön kunnossapitotoiminta
 4. Asunnon tai kiinteistön kunto
 5. Asunnon tai kiinteistön jälleenmyyntimahdollisuudet
 6. Asunnon tai kiinteistön vuokrattavuus
 7. Kysyntätekijät alueella ja palvelut
 8. Asuinympäristö ja julkinen liikenne
 9. Asuntomarkkinoiden ja muuttoliikkeen vaikutukset alueella
 10. Alueen työpaikkojen sijainti
 11. Alueen tulevaisuus ja uudisrakentaminen ja muut olosuhdetekijät
 12. Alueen toteutuneet kaupat vastaavanlaisissa kohteissa