Sijoittajana liikkeellä

Olin pitkään useamman vuoden harkinnut sijoitusasunnon ostoa Lahdesta. Itse asiassa tarkoitus oli ostaa asuntoja 5-10. Valitettavasti ostaminen oli jäänyt ajatuksen tasolle ja ensimmäinen sijoitusasunto oli kesällä edelleen ostamatta.  Kokemusta sijoittamisesta oli kyllä osakemarkkinoille, mutta ei sijoitusasuntoihin. Olin kyllä selannut paljon kohteita ja käynyt joitakin katsomassa paikan päällä. Välittäjätkin kehuivat kohteita hyvinä sijoituskohteina. Ostamiseen liittyi kuitenkin niin paljon epävarmuutta. Esimerkiksi, onko taloyhtiö hyvä, miten taloyhtiön remontteihin tulisi suhtautua, sijainnin merkitys ja mikä olisi oikea hintataso. Sain kuulla kaverini Timon kautta, että pitkän kokemuksen ja paikallistuntemuksen omaavilta Suomen Asuntokaupan Asiantuntijoilta saa apua myös sijoitusasunnon ostoon.

Soitin heille ja kävimme puhelimessa läpi minua askarruttavia asioita ja minua kiinnostavia kohteita. Keskustelun ja kartoituksen jälkeen yksi Saksalasta katsomistani yksiöistä vaikutti selkeästi järkevimmältä kohteelta. Tilasin Asiantuntijoilta kunto- ja hintaraportin, jonka pohjalta sain asiantuntevasti kiteytetyn raportin ostamisen tueksi. Tein asunnosta tarjouksen raportin mukaisesti ja sain tingittyä muutaman tonnin pyyntihinnasta. Pidin palvelua erittäin ammattitaitoisena. Asunnosta maksettua hintaa tärkeämpää itselleni kuitenkin oli, että pääsin asiassa liikkeelle ja sain palvelun kautta varmuuden ostettavan asunnon järkevyydestä. Nyt olen saanut hankittua heidän apuaan käyttäen jo toisen sijoitusasunnon Metsäkankaalta. Suosittelen.

Ville 37 v.

Omakotitalo ostoksilla

Etsimme taloa Lahden seudulta syksyllä 2015. Olimme muuttamassa perheen kanssa pääkaupunkiseudulta Lahteen ja tutustuimme useaan taloon lähinnä Renkomäen suunnalta. Kodin etsintä oli haasteellista koska meillä ei ollut tarkempaa tietoa Renkomäen alueella vallitsevasta hintatasosta. Ensimmäistä omakotitaloa kun olimme ostamassa, myöskään rakennustavan arvioiminen oli vaikeaa. Välittäjätkin ohjasivat sitten kysymään kuntotarkastajalta kun tarjous tehtäisiin ja kauppoihin ryhdityttäisiin. Meidän mielestä se ei kuulostanut järkevältä. Saimme vinkin ystäviltämme Asuntokaupan Asiantuntijoista ja olimme heihin yhteydessä. Heidän asiantuntijansa kävi katsomassa lopulta valitsemamme kohteen ja teki meille raportin talosta. Talon hintapyyntö oli 289.000 euroa. Aluksi ajattelimme tarjota talosta 275.000 euroa, mutta asiantuntijan antama näkemys antoi meille laajemman näkemyksen alueeseen ja taloon liityen. Hänen näkemys kohteesta oli 259.000 euroa. Teimme lopulta kohteesta kaupat 262.000 eurolla. Säästimme 13.000 euroa kun pyysimme heitä paikalle ja saimme varmuuden talon kunnosta ja hinnasta. Nyt jäi rahaa uusien kalusteiden hankintaan.

Minna 36 v ja Jarkko 40 v sekä lapset Aada ja Mikael

Ensiasunnon ostajana helppo asioida

“ Olimme kiertäneet useissa asuntonäytöissä etsiessämme kaksiota, mutta emme olleet uskaltaneet tehdä kohteista edes ostotarjousta saatika sitten ostopäätöstä koska kaikkien taloyhtiöiden 5-vuotissuunnitelmissa oli merkitty enemmän tai vähemmän korjauksia. Kuinka realistisia 5 vuotissuunnitelmat sitten aidosti ovat niin onkin jo toinen juttu. Ystävämme olivat kertoneet kauhutarinoita kalliista putkiremonteista taloyhtiöhin, joissa käyttövesiremontti oli tehty 10 vuotta aiemmin. Budjetissamme emme olleet enää varautuneet suureen yhtiölainaan tulevista korjauksista. Asunto oli jäädä ostamatta mutta…”

“Löysimme kuin sattumalta netistä Asuntokaupan Asiantuntijat Oy:n ja otimme heihin yhteyttä. Olimme katsoneet kaksi asuntoa joista olimme todella kiinnostuneita ja ne olivat hintatasoiltaan meille sopivia. Myös asuinalue Lahden Kyrölässä oli meille työpaikkojen sijainnin vuoksi erinomainen. Soitimme Asuntokaupan Asiantuntijoille ja kysyimme heidän mielipidettään näistä kahdesta asunnosta. Saimme vastauksen taloyhtiön teknistä kuntoa koskeviin kysymyksiin ja arvioitavissa oleviin remontteihin. Viemäriverkoston kunnostus osoittautui pienemmäksi remontiksi kuin luulimme. Emme tienneet, että viemäriverkoston sukitus olisi hintatasoltaan aivan muuta kuin kallis perinteinen putkistoremontti. Kartoituksen perusteella Asiantuntija osasi perustella tarpeidemme kannalta parhaan ratkaisun katsomistamme kahdesta asunnosta. Raportista saimme myös vastauksen siihen, mitä asunnosta kannattaa tarjota. Lopulta kaupat syntyivät 3000,00 euroa pienemmällä summalla kuin mitä olimme aluksi ajatelleet. Uskomatonta, kiitos teille ja voin suositella teitä kenelle tahansa.

Aleksi 28 v ja Minna 26 v

Lahden Kyrölässä 56 neliön kaksio